Passief inkomen met dropshipping!

Wat is dropshipping?

 

Dropshipping

Dropshipping is een zeer geschikte manier om een passief inkomen te vergaren.

Wat is dropshipping?

Dropshipping is het verkopen van andermans producten via jouw website. Je promoot voor een deel van de vergoeding iemand anders zijn of haar producten. Je houdt geen voorraad, want de leverancier verscheept het bestelde product direct naar de consument.

Leveranciers

Het meest lastig is misschien wel het vinden van een geschikte leverancier voor je dropship webshop. Als je je al een beetje hebt verdiept in dropshipment, dan heb je vast gehoord van Aliexpress/Alibaba. Dit is de meest gebruikte optie als leverancier voor dropshipping. Producten via deze leverancier kan je met goede marges doorverkopen op de Nederlandse/westerse markt. Het nadeel is echter wel dat zaken als garantie en levertijden slechter en moeilijker geregeld zijn. Wil je kwalitatief betere producten, snellere levertijden en betere service, dan kan je er ook voor kiezen om een Nederlandse leverancier te vinden.

Welke producten geschikt voor dropshipping?

In principe zijn alle producten die je kan vinden op webshops, ook geschikt om te dropshippen. De vraag is echter welke producten voor jou het beste zijn om te dropshippen. Je hoort vaak: “Begin een webshop waar je interesse ligt”, persoonlijk denk ik dat je moet afvragen wat je doel is van je webshop. Wil je zo’n webshop gewoon erbij en een klein passief inkomen vergaren, dan is het waarschijnlijk het leukst om iets te beginnen wat aansluit bij je hobby’s. Wil je een volledig passief inkomen, dan zou mijn advies zijn om je in eerste instantie af te vragen waar is minder concurrentie. De meeste mensen die op zoek zijn naar een passief inkomen, zullen tussen de 20 en de 50 zijn en voor een groot gedeelte zijn dit mannen. Dan zou ik mij eerder richten op vrouwen van boven de 50, aangezien daar minder concurrentie zal zijn.

De voor de hand liggende producten, zoals oordopjes, sportkleren en muziekspelers zou ik ook niet aan beginnen. Probeer het groter te maken en out of the box te denken. De mogelijkheden zijn eindeloos, kies een niche en ga ervoor.

De ideale eenmansbusiness

Het voordeel aan dropshipping is dat het de ideale manier is om in je eentje een business op te zetten en te runnen zonder dat dit je al teveel tijd kost. Na de keuzes, welke leverancier, welke doelgroep en welke producten je wil gaan aanbieden, kan je van start. Zorg dat je webshop er gelikt uitziet en je marketing klopt. Dit kan je allemaal in je eentje doen, of uitbesteden. 

Passief inkomen met dropshipping?

Dropshipping kan een geweldige manier zijn om een passief inkomen te behalen. Op het moment dat je je advertenties hebt staan en de verkoopprocessen kloppen, dan zit in principe je werk erop. Het blijft natuurlijk altijd van belang om je processen up to date te houden.

Vindt hier de beste cursussen om te starten met dropshipping.

Pre-Order Sale

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Subscribe 

Loading